O nama

 

Obiteljska tvrtka RS Metali d.d. nastavlja i razvija preko 80 godina dugu tradiciju u lijevanju metalnih proizvoda. U tri proizvodna pogona, SAMOBORMETAL  u Svetoj Nedelji, RAPID u Virovitici i LJEVAONICA  BJELOVAR u Bjelovaru, proizvodimo  odljevke od sivog, nodularnog i vermikularnog lijeva, te obojenih metala, poput aluminija i raznih tipova bronci i mjedi.

Ukupni kapacitet svih pogona zajedno iznosi oko 12.000 tona odljevaka godišnje, a 85% proizvodnje izvozimo uglavnom na tržište  Europske Unije, ali i u druge zemlje.

Zahvaljujući neprestanom ulaganju danas imamo moderno i kvalitetno opremljenu alatnicu i strojnu obradu koje  nam omogućuju kvalitetnu, preciznu i brzu izradu modela prema nacrtima ili uzorcima, čime smo u mogućnosti zadovoljiti sve potrebe naših partnera, bilo da se radi o pojedinačnoj ili serijskoj proizvodnji odljevaka.

Suvremeno opremljen pogon za strojnu izradu kalupa s automatskom pripremom pijeska, strojevima za izradu jezgri po „ Shell“ postupku, te strojevima za čišćenje – sačmarenje odljevaka, omogućuju nam velikoserijsku kao i pojedinačnu proizvodnju raznih odljevaka prema zahtjevu kupca.

Čitava proizvodnja kontrolirana je svim propisanim ispitivanjima u kompletno opremljenom laboratoriju za ispitivanje kemijskih i mehaničkih svojstava.

Iskusni ljevački kadar, kao i neprestano ulaganje u novu, suvremenu opremu i strojeve omogućuju nam postizanje visoke razine kvalitete odljevaka, konkurentne cijene, te poštivanje dogovorenih rokova isporuke.

Postojanost kvalitete našeg proizvodnog asortimana osigurava se kontroliranjem svih ulaznih sirovina, kao i finalnih proizvoda prema sustavu upravljanja kvalitetom HRN EN ISO 9001:2002.

Osim navedenog posjedujemo još i certifikate ISO 14001 i OHSAS 18001, te od Hrvatskog registra brodova – Odobreni proizvođač za proizvodnju odljevaka od obojenih metala, sivog i nodularnog lijeva.

Službenik za zaštitu osobnih podataka : htz@rsmetali.hr
vrh stranice